Олчали кекс

Масалликлар:

150 гр. олча,

200 гр. ун,

2 чой кошик разрихлитель,

150 гр. сариёг,

150 гр шакар,

1 кадок ванилин кукуни,

1 та тухум,

яримта лимон,

100 мл. катик.


1. Газ печини 175 даража киздиринг. Олчаларни ювиб, данакларидан ажратинг ва уртасидан иккига булинг. Сариёгни эритиб, илик пайтида шакар, ванилин, тухум солиб яхшилаб аралштиринг. лимоннинг сувини сикиб, пустлогини киргичдан утказинг. Кейин барчасини катик билан аралаштиринг. Катиклиаралашмани тухумли аралашмага кушинг. Сунг разрихлитель соласиз. Аралашмага аста-секинлик билан ун кушиб, тахта кошикда эхтиётлик билан аралаштиринг. Бир хил масса хосил булгандан сунг олчаларни солинг.

2. Кекс пишириладиган колипчаларга калька когоз куйиб, ичини хамирли масаллик билан тулдиринг. Газ печида 25 дакика пишириб олинг. Тайёр кексчаларни олиб, колипида яна 5 дакика колдиринг. Сунг кексларни эхтиёткорлик билан олиб, устидан шакар кукуни сепиб, дастурхонга тортинг.

You may also like...

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *